Accountant
Accountant
De Jong & Laan accountantskantoor in
Assen
[Terug naar Assen]
De Jong & Laan accountantskantoor
Amerikaweg 8
9407TK Assen

tel: 0592-314028

Extra informatie

Als ondernemer wilt u meer dan een goede accountant. Naast iemand die de jaarrekening verzorgt, wilt u ook iemand die meedenkt over uw bedrijf. Die weet in welke fase u als ondernemer zit en met welke vragen u worstelt. Een ondernemer die net start met zijn bedrijf heeft nu eenmaal andere adviezen nodig dan een ondernemer die op zoek is naar een opvolger. Zo simpel is dat.   
Ondernemende accountants 
 
De accountants en adviseurs van de Jong & Laan weten alles van de verschillende fases van een bedrijf. Wij durven namelijk te beweren dat we ook heel ondernemend zijn, net als u. We weten hoe het is om een bedrijf te beginnen. Welke vragen bij een ondernemer door het hoofd spoken, welke emoties komen kijken bij een bedrijfsopvolging en hoe u het beste een pand kunt financieren. 
700 mensen, 26 vestigingen 
 
De Jong & Laan accountantskantoor is een accountantskantoor in het noorden, oosten en midden van Nederland. Ooit zijn we met twee man begonnen, vandaar ook de naam de Jong & Laan. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie met 700 mensen en 26 vestigingen. Daarmee zijn we het grootste accountantskantoor in ons marktgebied. 
 
Lokale betrokkenheid 
 
We geloven in lokale betrokkenheid. Vandaar dat we dichtbij de klant zitten. Dat is handig als u een vraag heeft of als u eens wat langer met ons wilt sparren over de toekomst van uw bedrijf. Een afspraak is zo gemaakt. U bent altijd welkom. Maar als ondernemende accountants komen we net zo graag naar u toe. 
 
Wat we doen 
 
De Jong & Laan accountantskantoor houdt zich bezig met: 
 
  • Accountancy 
  • Belastingadvies 
  • Personeelsadvies 
  • Salarisadministratie 
  • Bedrijfsadvies 
  • Corporate finance 
  • Detachering 
  • Subsidieadvies 
  • Online diensten 
 
Kennis en expertise 
 
Onze klanten zijn met name actief in het midden- en kleinbedrijf, waaronder veel familiebedrijven. We ondersteunen en adviseren ondernemers in uiteenlopende branches en hebben specialisten in de agrarische en non-profitsector. Dat vraagt om veel kennis en expertise op de verschillende vestigingen. Kennis en expertise die we voortdurend op peil houden en met elkaar delen, want daar profiteert u als klant ook weer van. 
 
Onze klanten zijn de ondernemers, wij zijn de accountants. Prima rolverdeling. Toch durven we te beweren dat ook wij heel ondernemend zijn. Dat we weten hoe spannend het is om een bedrijf te beginnen. Welke vragen door het hoofd spoken bij een overname. Welke emoties komen kijken bij een bedrijfsopvolging. De Jong & Laan is zelf immers ook een onderneming. Ooit met twee man begonnen en uitgegroeid tot een organisatie met 700 mensen en 26 vestigingen in het noorden, oosten en midden van Nederland. 
 
Directie en partners 
 
De Jong & Laan accountantskantoor wordt centraal geleid door algemeen directeur Johan E. Evers AA, directielid drs. Ebo W.P. Roek RA en directielid mr. Arnold J. van Leeuwen FB, die door de partners (aandeelhouders) als bestuur van de organisatie zijn gekozen. De directie onderneemt op strategisch niveau en zorgt dat de partners en de clusters van vestigingen die zij aansturen, organisatorisch gefaciliteerd worden. Hierdoor hebben de partners de ruimte zich volledig te focussen op de klanten en de regionale markten. 
 
Vestigingen 
 
De vestigingen zijn per twee of drie regionaal geclusterd. Het ondernemerschap wordt lokaal gedragen door een partner, ondersteund door een vestigingsleider die zich op de personele en operationele zaken richt. Op iedere vestiging werken accountants en belastingadviseurs en ieder cluster kent een team personeel & salaris. 
 
Specialisten 
 
Daarnaast hebben we nog een aantal aanvullende vormen van dienstverlening, zoals een gespecialiseerd team belastingadviseurs, adviseurs in corporate finance, bedrijfsadvies, detachering en subsidieadvies. Deze teams werken voor de hele organisatie, maar werken elk vanuit een eigen vestiging ergens in ons marktgebied. 
 
Staf 
 
Het hoofdkantoor in Vroomshoop is de centrale vestiging van waaruit directie en staf opereren. De stafafdelingen worden aangestuurd door operationeel manager André Straatsma. De staf bestaat uit facilitaire zaken, hrm, marketing & communicatie, ict, centrale administratie, kwaliteit en vaktechniek, compliance, educatie en kennismanagement. 
 
Ondernemende accountants 
 
De klant is de ondernemer, wij zijn de accountants. Prima rolverdeling. Toch durven we te beweren dat ook wij heel ondernemend zijn. We zijn zelf immers ook een succesvolle onderneming. Ondertussen koesteren we ook maar wat graag ons accountants-dna. Dat maakt ons zo analytisch, zo betrouwbaar.  
 
Kennisdeling 
 
Relaties valt het juist op, dat we bij de Jong & Laan met een menselijke maat meten; dat we graag naar de persoon achter de collega en de klant kijken. En hadden we het al over onze hang naar kennis, en dus ook kennisdeling, gehad? 
 
Kernwaarden 
 
Het is niet eenvoudig te omschrijven waar je als organisatie voor staat. Vrij recent hebben we dat bij de Jong & Laan toch gedaan. In verschillende sessies, met alle medewerkers. Het waren ontzettend inspirerende bijeenkomsten waar we de kern van onze organisatie goed geraakt hebben. En daarna verwoord in vier kernwaarden:  
 
Betrouwbaar betekent voor ons dat u op ons aan kunt. We zijn duidelijk, eerlijk en oprecht en vertellen het zoals het is. We streven altijd naar werk van onbetwiste kwaliteit. En bovenal: afspraak is afspraak. 
Mensgericht betekent voor ons aandacht hebben voor een ander. We kijken wat u zakelijk en privé bezighoudt. Dit is essentieel voor onze relatie met u. Daarnaast is het voor ons de basis voor teamgeest en saamhorigheid binnen de organisatie. 
Ondernemend betekent voor ons kansen zien en benutten. U zou het misschien bijna vergeten, maar ook wij zijn een onderneming. We vernieuwen, denken in mogelijkheden, nemen verantwoordelijkheid en handelen proactief. 
Respect voor deskundigheid betekent voor ons de beschikbare kennis optimaal inzetten voor u. Dit betekent kennisdeling, multidisciplinair werken en het tijdig inschakelen van specialisten als de situatie erom vraagt.