Accountant
Accountant
Accountantskantoor Harkink & Partners BV in
Emmen
[Terug naar Emmen]
Accountantskantoor Harkink & Partners BV
Waanderweg 18 /A
7812HZ Emmen

tel: 0591-675462

Extra informatie

Accountantskantoor Emmen – Harkink & Partners   
Welkom bij Harkink & Partners, uw accountant in Emmen en omgeving. Als Accountant en belastingadviseurs bieden wij ondernemers uit het MKB in Emmen een stevige helpende hand op het gebied van accountancy, administratie, loonadministratie, personeel en organisatie, financiële planningen en fiscale vraagstukken. 
Wij nemen een hoop werk uit handen waardoor u voldoende tijd heeft om te doen wat u het liefst doet, nl.: succesvol ondernemen! 
 
Ons accountantskantoor kiest er bewust voor om een relatief klein kantoor te zijn en blijven. 
Hierdoor kan onze accountant in Emmen u persoonlijk, flexibel, informeel en betrokken ondersteunen. 
 
Maak kennis met ons team en schroom u niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak of meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen. 
 
U kunt bij Harkink & Partners in Emmen terecht voor: 
 
•Accountancy 
•Administratieve dienstverlening 
•Fiscale dienstverlening 
•Loonadministratie 
•Personeel & Organisatie 
•Financiële Planning 
 
 
Hoe gaan wij te werk? 
 
Ons accountantskantoor in Emmen kenmerkt zich door haar persoonlijke benadering waarin u, de ondernemer, centraal staat. Harkink & Partners is lid van NBA, RB, Full Finance en Auxilium. 
 
Wij willen het u niet moeilijker maken dan dat het is en voegen onze werkwijze zo veel mogelijk aan uw organisatie: 
 
Wilt u alles uitbesteden of geen zorgen om uw administratie hebben? 
Wij boeken uw administratie en geven de BTW voor u aan. 
 
Wilt u uw hele financiële administratie zelf boeken en zelf uw BTW verzorgen? 
Ook dit is mogelijk in samenwerking met Harkink & partners. 
 
Wilt u dat wij uw administratie maandelijks of per kwartaal doorlichten en uw aangifte BTW verzorgen? 
Deze samenwerking is goed mogelijk met onze accountant. 
 
Wilt u al uw stukken digitaal aanleveren en geen fysieke administratie brengen? 
Onze systemen kunnen al uw digitale stukken ontvangen. 
 
Aan het einde van het jaar stellen wij de jaarrekening van uw onderneming samen. Ook verstrekken wij de samenstellingsverklaring, verzorgen wij de cijfers voor uw bank en verzorgen wij uw aangiften aan de belastingdienst en zo nodig uw te publiceren cijfers aan de KvK. 
 
De Belastingdienst en de KvK verlangen uw cijfers in digitale vorm en over niet al te lange tijd, ook de banken. Voor ons is dit geen probleem, wij hebben alle benodigde software in huis. Ook de manier van factureren bepalen we samen met u: 
 
•Wilt u uw factuur na afloop van de werkzaamheden? 
•Wilt u liever een vast bedrag per kwartaal of per maand? 
•Of voor de vaste werkzaamheden een kwartaalbedrag en voor extra werkzaamheden na afloop? 
•(Bijna) alles is mogelijk en bespreekbaar.

Waarom kiezen voor Harkink & Partners? 

Wij houden ons aan ons motto: "Wij ondernemen met u mee!". 
 
Onze tariefstructuur wijkt niet veel af van die van administratiekantoren en qua persoonlijke benadering doen wij zeker niet voor ze onder. Wij leveren daarentegen dezelfde kwaliteit als een “groot” accountantskantoor. Bovendien is Joyce Harkink niet alleen accountant maar ook fiscalist. Deze combinatie komt niet vaak voor maar vergroot de ‘slagkracht’ aanzienlijk. 
 
Accountants zijn onderworpen aan verschillende wet- en regelgeving en worden voortdurend gecontroleerd. Kwaliteit is hierdoor altijd gewaarborgd. Onze grootste meerwaarde is dat wij met u meedenken. Wij geven feedback en staan u met raad & daad bij. 
 
Hoewel u als ondernemer niet in alle gevallen verplicht bent een accountant in de arm te nemen, werkt een accountant wel altijd in uw voordeel. U bent namelijk verzekerd van deskundig en onafhankelijk advies. Termen die u ongetwijfeld vaker hoort; hieronder leest u waarom ze werkelijk toepasbaar zijn op een accountant. 
 
Beschermd beroep 
 
De titel van accountant is beschermd. Niet iedereen mag een accountantskantoor beginnen. Pas na het volgen van een economische opleiding op minimaal hbo-niveau, gecombineerd met een praktijkopleiding van drie jaar, mag iemand zich accountant noemen. Een accountant moet zich daarnaast aan verschillende gedrags- en beroepsregels houden die zorgdragen voor de kwaliteit van de diensten. 
 
De kwaliteit van accountants blijft op peil doordat zij verplicht zijn hun beroepskennis bij te houden. Accountants moeten jaarlijks zogenoemde permanente educatiepunten halen. De Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) ziet erop toe dat accountants deze punten ook daadwerkelijk halen. 
Brede kennis 
 
Bepaalde vraagstukken overlappen vaak verschillende kennisgebieden en dit vraagt om een bredere kennis. Kennis waarover Harkink & Partners beschikt. Doordat niet alleen accountancy ons vakgebied is maar ook het fiscale recht beperken we ons niet tot alleen administratieve werkzaamheden. 
 
Daarnaast kunt u met vragen over bijvoorbeeld sociale zekerheid, arbeidsrecht, fusies, overnames en financiële planning altijd bij ons terecht. 
Maatschappelijk verkeer 
 
Daar komt bij dat het zogeheten maatschappelijk verkeer grote waarde hecht aan de financiële dienstverlening van een accountant. Banken doen bij de aanvraag van bijvoorbeeld een lening liever zaken met een accountantskantoor dan met bijvoorbeeld een administratiekantoor. En dit zijn geen zachte voorkeuren. Banken kunnen erop staan dat een accountant de kredietaanvraag begeleidt. Deze voorkeur is ook aanwezig bij de Belastingdienst, notarissen en de overheid.