Accountant
Accountant
Enter & Winters BV accountantskantoor in
Rijsenhout
[Terug naar Rijsenhout]
Enter & Winters BV accountantskantoor
Bennebroekerweg 281
1435CJ Rijsenhout

tel: 0297-381888

Extra informatie

Welkom bij Enter & Winters BV accountantskantoor   
Enter & Winters BV accountantskantoor is een gerenommeerd accountantskantoor in Rijsenhout/Hoofddorp (vlakbij Schiphol). Iedere MKB ondernemer kan bij ons terecht voor praktische ondersteuning en advies op maat. 
 
Voor serieuze ondernemers zijn een betrokken accountant en belastingadviseur tegenwoordig een must. Op basis van onze kennis en ervaring kunnen wij u uitstekend ‘sturen'. Altijd met oog voor uw situatie, uw branche en uw wensen en ambities. Samen zorgen we voor een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat waarin u maximaal rendement behaalt. Ons uitgangspunt: ‘Korte lijnen, direct contact!' 
 
Ontdek onze organisatie en neem gerust contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u vrij. 
 
Waarom een accountant? 
 
Een accountant is specialist op financieel-administratief gebied. Hij of zij verricht controles en kent alle fijne kneepjes van de belastingwetgeving. Dit maakt hem tot dé adviseur en vertrouwenspersoon van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. 
 
Wat doet een accountant precies? 
 
De accountant verzamelt en controleert uw financiële informatie. Hij of zij bekijkt of de jaarrekening van uw bedrijf een juist en volledig beeld geeft van de financiële stand van zaken. Als dat het geval is, geeft de accountant een accountantsverklaring af. 
 
Deze verklaring is interessant voor bijvoorbeeld aandeelhouders van uw bedrijf. Het geeft hen een duidelijk overzicht van hoe er het afgelopen jaar met hun geld is gewerkt. Maar ook als u krediet- en subsidieaanvragen doet bij een financiële instelling, is een accountantsverklaring vereist. In die verklaring zit ook direct het grote verschil tussen een administratiekantoor en een accountantskantoor: alleen een accountantskantoor heeft de bevoegdheid om een accountantsverklaring af te geven. 
 
Duidelijk verhaal. Maar is een accountant niet met nog veel meer zaken bezig? 
Ja! En dat brengt ons bij een andere (en misschien wel meest interessante) taak voor de accountant: het ondersteunen van de ondernemer bij het bepalen van beleid. De accountant geeft de financiële en fiscale consequenties van het beleid overzichtelijk weer. Voor u als ondernemer is die informatie heel belangrijk. U kunt beoordelen hoe uw bedrijf ervoor staat en of bijvoorbeeld een investering of nieuw ingeslagen koers verantwoord is. 
 
En verder? 
 
U kunt een accountant ook raadplegen bij financieel-administratieve adviesopdrachten, overnames, opvolging, start of beëindiging van uw bedrijf. Hij of zij voorziet u van fiscale, economische, sociale en juridische adviezen. Daarnaast kan een accountant bijvoorbeeld managementondersteuning of advisering bij automatiseringsvraagstukken geven. 
 
Hoe houdt een accountant zijn vakkennis op peil? 
 
Na afronding van de opleiding en het praktijkgedeelte is een accountant zeker niet klaar met studeren. Een accountant is verplicht om zijn of haar kennis jaarlijks up-to-date te houden. Ieder jaar moet de accountant een vastgesteld aantal PE-punten halen (PE staat voor Permanente Educatie). 
 
Werkwijze 
 
Wat krijgt u als ondernemer allemaal voor uw kiezen? 
Omzetbewaking, belastingaangiften, administratie, salarisverwerking, op- en uitbouwen klantenkring, arbeidscontracten, ziekte en verzuim, juridische kwesties, periodieke rapportages, jaarrekening, pensioenregelingen, subsidieaanvragen, ondernemingsplan, automatisering, fusie & overname, bedrijfsopvolging, financiële planning... 
 
Ga er maar aan staan als ondernemer. Allerlei zaken komen in een moordend tempo op u af. Zelfs keihard buffelen is vaak niet afdoende. U heeft het alle dagen van de week ontzettend druk. Constant staat u voor belangrijke beslissingen. Steeds wordt u afgeleid door ‘belangrijke randzaken'. U vliegt van het ene beslismoment naar het andere. Prioriteiten stellen? Dat is lastig, want de meeste zaken zijn allemaal even belangrijk. 
 
Wat kunnen wij voor u betekenen? 
 
Bij Enter & Winters weten we waar u tegenaan kunt lopen. Wij zijn zelf immers ook allemaal ondernemer! We kennen de stress en de hoofdbrekens die het ondernemerschap soms kan veroorzaken. Maar net als u blijven we gefascineerd door het ongrijpbare dat ondernemen zo aanlokkelijk maakt. Het avontuur, de voortdurende afwisseling, het eigen baas zijn, het ‘bouwen'... 
 
Als ondernemer kennen wij de behoefte aan praktische ondersteuning. Verwacht van ons dan ook geen brij aan adviesrapporten, die u ongelezen in uw bureaulade laat verdwijnen. Nee, onze adviezen zijn altijd direct toepasbaar. Ons meedenken is proactief. Samen brengen we rust in de tent. Als het nodig is zijn we kritisch, zolang u daar wel bij vaart. Onze aanpak is nuchter en betrokken. Wij laten ons niet leiden door ‘de waan van de dag', maar kijken altijd naar de toekomst. En daar plukt u de vruchten van! 
 
Persoonlijke aandacht is wat ons betreft het fundament onder een langdurige samenwerking. Bij ons bent u dan ook geen dossiernummer, maar een gewaardeerde relatie. Pas dan is ‘advies op maat' ook écht ‘advies op maat'. Daarom heeft u bij ons bijvoorbeeld zo veel mogelijk te maken met een vaste contactpersoon. Iemand die u, uw ambities, uw bedrijf en uw branche kent. Iemand die uw markt in de gaten houdt en er, als het moet, bovenop zit. Iemand op wie u kunt vertrouwen, ook als het u even niet voor de wind gaat. Samen zorgen we voor zekerheid en overzicht, zodat u met een gerust hart verder kunt bouwen aan uw onderneming.